dinsdag 2 maart 2010

Feestweek

Na de eerste dag met het bezoek uit Nederland naar het kindertehuis en de giraffen te zijn geweest was het woensdag feest. Felix 1 jaar! Onze kleine man wist niet wat hem overkwam. Slingers, ballonen en cadeautjes uit Nederland.


Na al deze feestvreugde vertrokken de dames naar Kibera om daar rondgeleid te worden door deze sloppenwijk. ’s Middags was het tijd voor taart! Na het kaarsje te hebben uitgeblazen was de eerste hap voor Felix. Na de rest van de heerlijke appeltaart (hmmm) te hebben gegeten, zijn we in de middag lekker gaan zwemmen bij de Nederlandse school. Heerlijk relaxed. ’s Avonds nog een potje Catan en dat valt niet mee met vier dames moet ik zeggen. Kansloos verloren en uiteraard won degene die bank was, namelijk Uli.

De volgende ochtend vertrok ik met de dames naar Naivasha waar we in Nationaal Park Hells Gate door een kloof zouden gaan wandelen. Onderweg naar de kloof kwamen we de eerste zebra’s en giraffen tegen en werd er driftig gefotografeerd. Carola had haar antieke analoge camera meegenomen. Hier waren de dieren niet meer aan gewend. Bij iedere klik van de camera sprongen ze weg. Zij mocht dus pas foto's maken als iedereen klaar was.

We kozen voor een 3 uur durende wandeling door de kloof. Het weer was goed en de tocht was prachtig en voor sommigen zwaar. Sommige afdalingen gaven bijzondere baringshoudingen! Onze gids had echter voor alle ongemakken een middeltje uit de natuur dus werden de schaafwonden behandeld met aloë vera en werd de hoofdpijn (door de wijn van de avond ervoor) weggewerkt met het opsnuiven van de rook van een brandend pakketje bloesem van een of andere boom. Na 5 uur waren we terug van onze tocht.



Om voor het donker weer terug te zijn in Nairobi sloegen we het geplande boottripje over het meer van Naivasha over. Onderweg werden we vlak voor Nairobi bij schemering aangehouden door de politie. Controle, meteen achterraampje open doen en ja hoor de eerste overtreding werd geconstateerd. De dames op de achterbank hadden geen gordels om. Na wat intimiderende gebaren en woorden moest ik uitstappen en achter de auto werd me duidelijk gemaakt dat dit geintje per persoon 5000 shilling (50 euro) ging kosten en dat we morgen naar de rechtbank moesten en zo voort. Maar ik kon ook 3000 shilling per persoon meteen betalen en dan praten we nergens meer over, ‘my brother’. Alles is onderhandelbaar dus ook deze corrupte bedoeling en uiteindelijk mocht ik na betalen van 2000 shilling per persoon vertrekken. Had die gast mooi 40 euro in zijn zak gestoken!


De laatste 3 dagen mocht ik (Jessica) met de dames op safari naar Amboseli. Wat na 5 maanden kinderen en moederen een verademing was! Niet tegen de instanties hier melden, maar een echte oermoeder schuilt er niet in mij. Amboseli is een nationaal park in het zuiden van Kenia en grenst aan Tanzania. Het park is vooral bekend om zijn uitzicht op de Kilimanjaro, vanuit elke hoek van het park. Helaas voor ons, bleef op een 20 minuten tegen de avond na, de Kilimanjaro 3 dagen in de wolken. Maar dat mocht de pret niet drukken, want 4 dames in een safari busje is garantie voor te veel geklets, althans onze gids werd er steeds stiller van en zei af en toe; ‘zo nu zijn we op safari’! We hebben enorme groepen olifanten gezien, ander wild en heerlijk s’ avonds bij het kampvuur gezeten. De camp manager kwam ’s nachts uiteindelijk maar eens vragen of het allemaal goed ging, blijkbaar moesten we gaan slapen?!

Maar aan deze gezellige week van eerste “kraam”bezoek kwam helaas ook een einde. Op maandag morgen om 6 uur vertrokken de dames weer naar het vliegveld en dat was toch wel even slikken. Zij mochten weer naar Nederland en wanneer wij? Want ondanks dat we hier een prachtige tijd hebben en volop genieten is het soms wel erg beklemmend om te weten dat je samen met Felix Kenia niet kunt verlaten.



Zie voor meer foto's in de rechterkolom onder kopje Foto's

3 opmerkingen:

  1. Ha lieve vrienden, Wat een geweldige beschrijving van onze week samen! Ook ik heb er enorm van genoten en Udo vind het erg leuk om ook jullie verhaal te horen / lezen.
    Mijn foto's komen zsm naar jullie toe.
    Liefs Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Fijn dat jullie op 12 maart de 2e zitting hebben! We duimen voor jullie dat het ook doorgaat. Leuk dat jullie onze week zo mooi samengevat en gelukkig de ergste foto's niet op de hoofdpagina gezet hebben. Wat hebben jullie toch weer leuks beleefd! Maar ik had er wel wat moeite gekregen met al dat gekrabbel in het huisje! Hou je taai allemaal en succes met al de voorbereidingen voor de 2e zitting!
    Groetjes uit Nuland, Uli, Breunis, Sterre, Céline en Lotte
    PS: The African Bedroom is on work, hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Had natuurlijk al veel over de week gehoord vaqn Nicole maar zeker leuk om het nu ook met foto's opgeleukt te krijgen.
    Groetjes Carola

    BeantwoordenVerwijderen