vrijdag 12 maart 2010

Ojee, het was nee

De hele week van de zenuwen onrustig geslapen, maar vannacht weer gewoon goed. Ondanks de tegenvaller toch ontspanning.

Het begon allemaal vorige week. John en Marianne, met wie we in hetzelfde schuitje zitten, stonden gepland voor vrijdag en ook nog bij de ‘snelle’ rechter! Wij stonden voor deze week gepland. Dit had onze advocaat goed geregeld en aan de horizon gloorde Pasen in Nederland. Helaas verliep het anders. Tijdens de zitting van John en Marianne maakte de ‘snelle’ rechter duidelijk dat ze niet meer de zaken wenst te doen waarbij de voogd in de 1e rechtzaak is aangewezen door de ‘langzame’ rechter. Een onverwachte wending want tot dat moment gebeurde het wel vaker dat er gewisseld werd van rechter. Wat een domper, we zijn dus ‘veroordeeld’ tot de ‘langzame’ rechter met als gevolg het vonnis pas begin mei getekend kan worden. Maar goed, deze week kregen we wel het bericht van onze advocaat dat we deze week bij de ‘langzame’ rechter terecht konden. Toch wel een weer een opluchting. Het voorgevoel was echter niet goed, temeer omdat we via het adoptiecircuit ook hoorde dat de rechter er mogelijk een aantal weken niet zou zijn.

Gisteren bleek dat onze voorgevoelens geen bedrog waren, de rechter is ‘on leave’. Waarschijnlijk volgende week ook en dan volgt het Paasreces tot medio april. En ook al weet je dat dit soort dingen gebeuren in de adoptieprocessen in Kenia is het enorm balen. Ons verblijf in Kenia wordt dus verlengd. ‘Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt’, klinkt hier nu met dank aan John Lennon, sinds gisteren veelvuldig. Wat met genoeg drama dan gelukkig wel weer op onze lachspieren werkt!

We kijken nu niet te ver vooruit, maar hopen wel dat we voor het nieuwe kabinet Wilders thuis kunnen zijn. Anders worden de problemen, die we hier hebben om het land uit te komen, net zo groot bij binnenkomst in Nederland. Maar daar hebben jullie ook een stem in!

5 opmerkingen:

  1. Edo en jessica,

    tegenslag, jammer.
    Hoewel ik natuurlijk uit eigen ervaring weet hoe het in afrika er aan toe gaat, weet ik ook dat dit toch erg frustrerend is.
    sterkte en geniet vooral van de tijd die jullie nu hebben. Zie dat als een kadootje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig klinkt dit bericht weer iets positiever dan gisteren ondanks alle tegenslag die er in staat. En wat ons betreft komt er geen kabinet Wilders dus als de terugreis er eindelijk is dan zal de binnenkomst in Nederland gewoon "normaal" verlopen. Wij blijven jullie belevenissen in iedergeval op de voet volgen......op naar de 2e court!!
    Nicole en de rest van de fam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hee hoi,
    ook wij waren gisteren even ontdaan door de tegenvaller. Wat jullie nu schrijven klinkt weer wat positiever. Wat ons betreft komen jullie gewoon het land binnen in mei, en dan hangen we de vlag uit! Dus ik sluit me aan bij nicole. We volgen jullie. ga weer weekendjes erop uit, dan kunnen wij jullie avonturen en foto's weer bewonderen. Liefs Mieke en Rene.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey hallo,
    Flink balen dus! Vooral frustrerend lijkt het dat je zelf weinig invloed op het proces kan uitoefenen. We duimen voor jullie dat het nu verder toch nog snel wordt afgehandeld en dat de langzame rechter ook snel kan zijn. In ieder geval hopen we jullie allemaal zo snel mogelijk weer in Nederland te kunnen ontmoeten. Geniet ondanks alles nog even van de tijd daar. Het is in ieder geval erg leuk om jullie via deze site te volgen, hoe het met jullie en Felix gaat, de foto's en de leuke uitstapjes. Groeten Bart en Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een teleurstelling voor jullie. Nog langer in onzekerheid. Eén voordeel, tegen de tijd dat jullie nu terugkomen is het temperatuurverschil tussen Nederland en Kenya niet zo groot. Heeft Felix misschien alleen last van een cultuurschok ipv ook een temperatuurschok. Kop op en geniet nog een beetje van de mooie dingen van Kenya. Groeten,
    Carola

    BeantwoordenVerwijderen