dinsdag 16 februari 2010

Tijd voor genieten



Na onze eerste rechtzitting hadden we vorige week direct de gesprekken met de Keniaanse kinderbescherming. We waren voorbereid op weer een gesprek wat alleen maar bestaat uit het spellen van onze namen, die van onze ouders, broers en zussen en de genoten opleidingen, maar het viel allemaal reuze mee. Wij hadden ons voorbereid door het bovenstaande op een factsheet weer te geven (dat hadden we al veel eerder moeten doen) en de interviewer had ons dossier goed doorgepluisd. Wat begon als een scène uit Bananasplit (we werden in een wachtkamertje geplaatst waar we konden genieten van zeer vals koorgezang van de kerkviering op straat) werd uiteindelijk een prettig gesprek waarin zelfs serieuze vragen gesteld werden die we nog niet eerder gehoord hadden, zoals wie zorgt voor de kinderen in geval van scheiden? Afgelopen zaterdag is de medewerker nog even op huisbezoek geweest om de interactie tussen ons en de kinderen te ‘observeren’. Klinkt ingewikkeld, maar hij kwam gewoon even koffiedrinken. Verder is ook onze guardian voor het laatst op bezoek geweest en kunnen nu de rapporten opgemaakt worden voor de 2e rechtzitting. Hopelijk vindt deze nog voor de Pasen plaats en wordt meteen het vonnis bekrachtigd.

Nu alle gesprekken met de officiële instanties en personen achter de rug zijn hebben we tijd voor andere dingen. Gisteravond zijn Nicole, Ulrike en Carola van onze “Velpse familie” aangekomen. Gezellig bezoek uit Nederland! Zij hebben een temperatuursverschil van ca. 40 graden overbrugd en stonden vanochtend dan ook vrolijk op met een luchtig zonnehemdje en korte broek. We hebben het kindertehuis van Felix inmiddels al bezocht en vanmiddag gingen de dames helemaal los. Pas een dag van huis af en meteen contact zoeken met de eerste beste vreemde. Om het thuisfront gerust te stellen de ‘tongzoenen’ waren nogal ruw van aard en niet voor herhaling vatbaar.





Voor de rest van de week staan er leuke uitjes gepland. Volgende week gaan Stijn en ik (Edo) mee op schoolkamp naar een struisvogelboerderij en hebben de jongens en wij nog een paar dagen vakantie. Daarna richten we ons weer op de adoptieprocedure, maar nu ….. tijd voor genieten.

8 opmerkingen:

  1. Goedenavond papa en mama Gies-Ditters en natuurlijk de gebroeders (en velpse-familie-aanhang)

    Heerlijk lijkt het me om met 30 graden leuke uitstapjes te maken. Ben jaloers. Maar eerst en bovenal gefeliciteerd met Felix. Dat het een gezonde hollandse vent mag worden.
    Tot snel

    Breunis en de overgebleven meiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve allemaal,

    Jullie hebben de 1e verjaardag gevierd van Felix, gisteren.... moet een bijzonder moment zijn geweest! bij deze GEFELICITEERD met jullie kleine, grote vent. Veel plezier samen, en ook met jullie bezoek....maak er een mooie tijd van!! Liefs, Bart, Bianca, Eva en Laura.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met de kleinste Gies.
    Groetjes Jan, Carola, Lieke en Tim

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi allemaalProficiat met Felix zijn 1e verjaardag. Geniet maar lekker met zijn allen. Groetjes, ook aan jullie bezoek, Geniet!!! Want volgens de weerberichten komt er morgen alweer sneeuw!
    groet Mieke, Nico, Jesse en Ruben

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo allemaal,
    Allereerst natuurlijk gefeciliteerd met de 1e verjaardag van Felix. Slechts 1 dag te laat, maar ja, als de vrouw des huizes weg is, valt de gehele planning in het water....
    Nog heel veel plezier daar en geniet er goed van.
    Groetjes van Max, Vera en Udo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi vrienden,
    Hoe was het schoolkamp? En jullie weekendje daarna? Wij zijn weer veilig in Amsterdam uit het vliegtuig gestapt en weer met ons dagelijkse taken bezig. Ik wou mij nog voor de fantastische week bij jullie bedanken, voor de goede zorg en inzet om het land beter te leren kennen. Ik heb er ontzettend van genoten en veel indrukken meegenomen! Zit er nog steeds van te genieten. Stijn en Floris, jullie hebben een schat van broer gekregen en jullie zorgen zo goed voor hem, vind ik helemaal top!!! Succes nu met de 2e zitting, wij duimen voor jullie dat het in maart zal lukken! Knuffel van ons allen en tot snel, Uli, Breunis, Sterre, Céline en Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hello, sins 1 week weer terug en elke dag maar kijken of er een nieuw verhaal staat op jullie site. Nu ben ik degene die met spanning wacht op verhalen! Deze schrijf ik trouwens uit Doetinchem (1-3 om 12:25), kunnen jullie eens kijken hoe dat staat in de lijst!
    Al nieuws over as vrijdag?
    Nicole
    PS 1e poging tot plaatsen is geweigerd

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zoals beloofd ook een reactie uit Dieren (1 maart om 20:41) Ben beniwud of je het kan vinden. Hopelijk gaat alles goed bij jullie. Leuk weekend gehad?
    Nicole
    PS, ook deze reactie wordt de 1e keer geweigerd.

    BeantwoordenVerwijderen