maandag 12 oktober 2009

Een paar dagen later...


We zijn inmiddels gesetteld in Nairobi. Felix is lekker thuis. Hij doet het heel goed. Slaapt ’s nachts lekker door en het lukt redelijk zijn voedingsschema aan te passen aan wat normaal is voor een baby van 8 maanden. Felix is namelijk al een flinke knaap van 11 kg. “He’s a strong boy” wordt hier vaak gezegd. Het advies van het tehuis was om hem op dieet te zetten (dat hadden we zelf ook al wel bedacht). Nu waren ze in het tehuis daar nog niet echt mee bezig, hij kreeg nog veel flessen melk (met 9 scheppen voeding i.p.v. de voorgeschreven 7 scheppen), water met suiker, fruithapjes met melk en suiker. Tja, zo wil je wel groeien. Verder lijkt zijn ontwikkeling wel goed te gaan, hij is beresterk, kan al goed zitten en proberen te kruipen en staan is nu de grootste uitdaging.

Voor Floris geeft de komst van Felix ook een stimulans om meer te gaan eten. Hij werkt er nu hard aan om zijn skinny uiterlijk weg te werken om niet in gewicht door Felix voorbij gestreefd te worden. Op straat zijn we trouwens al aangesproken of Floris misschien honger heeft?

Het appartement waar we momenteel wonen ligt in Kilimani. Een van de betere wijken van Nairobi. Het complex heet Riara Valley Apartments en onze woning is gelegen op de 4e etage. Het heeft een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Dagelijks zien we de meest exotische vogels en cirkelen er grote roofvogels hoog in de lucht. Apen hebben we hier nog niet gezien, maar ze zitten er wel!. Vorige week zagen we bij het Guesthouse waar we toen verbleven, enkele honderden meters hier vandaan, namelijk een aap. De jongens kunnen op het complex lekker buiten spelen en we kunnen zwemmen in ons eigen zwembad. Zoals alle woningen in deze omgeving is het complex afgeschermd door een groot hek en wordt de poort 24 uur per dag bewaakt. Water hebben we in principe continue, stroom is nog een beetje wisselend. Afgelopen week hadden we om maandag, woensdag en vrijdag overdag geen stroom, maar dat is binnenkort over want de regentijd is begonnen dus de stuwmeren lopen weer vol.




De Nederlandse school waar Stijn en Floris heen gaan ligt op ca. 10 minuten lopen (daar zullen we de volgende keer iets over schrijven). Een groot winkelcentrum met alle voorzieningen die we als westerlingen gewend zijn ligt op ca. 20 minuten lopen. Het straatbeeld is redelijk chaotisch met veel verkeer, voetgangers en straatverkopers. Het geeft overigens geen onveilig gevoel, het grootste gevaar dat op de loer ligt is dat je met je snufferd op straat ligt.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Jessica, Edo, Stijn, Floris en Felix,
    we lezen met veel plezier bijgaande verslagen. Erg fijn dat we jullie op deze manier kunnen volgen. Het allerbeste met jullie.

    groetjes, Theo, Annie en Martijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve allemaal,
    Wat leuk om jullie zo op afstand samen te zien! Ziet er goed uit. Lekker genieten samen en veel plezier!
    Groet,

    Bart, Bianca, Eva & Laura.

    BeantwoordenVerwijderen