maandag 11 januari 2010

Nakuru NP


De vakantie hebben we afgesloten met een bezoek aan Lake Nakuru, een van de zoutwatermeren in de Rift Valley. Het meer loopt vol in de regentijd en kent geen waterafvoer, waardoor in de rest van het jaar het meer steeds zouter wordt door verdamping van het water. Dit trekt van oudsher grote groepen flamingo’s en pelikanen aan. Echter door de droogte en vervuiling van het water zijn deze vogels de laatste decennia vaak uitgeweken naar andere meren, maar de laatste jaren komen ze weer steeds meer voor in Nakuru. De afgelopen weken heeft het veel geregend in Kenia, dus het meer was redelijk volgelopen en het park was heel erg groen.

Quinten, Stijn, Floris

John en Marianne, Quinten en Philip waren er ook en samen hebben we een paar mooie safari’s gemaakt. De wegen in het park zijn over het algemeen goed begaanbaar dus we hebben we dit met eigen auto aangedurfd. Natuurlijk wilden Stijn en Floris graag in de ‘jeep’ van John, inmiddels ervaren 4wd driver en gids, mee. Dus zaten de heren lekker gezellig met Quinten en Philip te joelen op de achterbank. Naast de flamingo’s staat Lake Nakuru ook bekend om de zwarte en witte neushoorns die hier worden uitgezet om ze te behoeden voor uitsterven, en omdat het een relatief klein park zagen we er zoveel dat ze je op een gegeven moment de neuheuuuus uitkwamen.


De flamingo’s waren voor ons van dichtbij niet te bewonderen, omdat de weg langs het water door de regen niet echt begaanbaar was voor een simpele tweewiel aandrijving. Wel hebben we nog een prachtige scène gezien met 3 jonge leeuwen die hun avondmaaltijd (wrattenzwijn met jongen) in het vizier hadden. Helaas voor de leeuwen, de zwijntjes kregen het door.


Het was een gezellig weekend en een mooie afsluiting van de kerstvakantie en onze eerste 3 maanden in Kenia. Vandaag, maandag, zijn Stijn en Floris weer naar school geweest en kwamen met een stapel kerstpost uit Nederland thuis. Erg leuk, bedankt allemaal!
Voor ons begint nu het avontuur om de adoptie van Felix door de High Court te laten bekrachtigen.

Voor meer foto's zie hiernaast bij de link Nakuru NP

1 opmerking:

  1. Vanuit een koud maar gezellig Nederland wensen we jullie veel succes bij het vervolg van de procedure. Mooie omgeving bij Nakuru; ziet er goed uit. Doe ze de groeten op de Nederlandse School en blijf genieten in Kenia.

    groetjes,

    Léon Debby Ruben Romeo

    BeantwoordenVerwijderen