woensdag 4 november 2009

Felix alweer 1 maand bij ons.

Deze week is Felix al weer 1 maand bij ons. Een raar en dubbel gevoel, enerzijds is de tijd voorbij gevlogen anderzijds is er zoveel gebeurd. Het voelt al zo gewoon om met ons vijven te zijn, dat deze maand veel langer moet zijn. Toen we het voorstel voor Felix kregen werd hij beschreven als een rustige, stille, lachende, goed etende, van muziek houdende jongen. En zo was hij ook de eerste tijd. Maar zo langzaam aan komt Felix de afgelopen maand te voorschijn. We hebben in het tehuis gezien dat er niet gereageerd wordt op huilen, dat er altijd veel lawaai is en dat er niet met je wordt gespeeld. Felix was vanaf zijn geboorte in het tehuis en het lijkt erop dat hij een aantal vaardigheden had afgeleerd of niet aangeleerd. In eerste instantie bleef hij na zijn slaapjes altijd rustig in zijn bed liggen ondertussen heeft hij goed door dat als je wakker bent je gewoon moet gillen en dan komen we je uit bed halen. We krijgen dan een blije Felix te zien die breed lachend en kraaiend van plezier uit bed getild wil worden. En als hij valt,zich bezeerd dan gaat hij huilen om lekker getroost te worden. En als Stijn of Floris huilen doet hij soms lekker mee. Hij zal wel denken: wordt ik ook weer getroost. In eerste instantie maakte hij geen tot nauwelijks geluid nu brabbelt en gilt hij als een gillende keukenmeid en dan kijkt hij ons blij aan van kijk dat kan ik! Hij is erg actief in het ontdekken van alles zeker nu hij sinds een week kan kruipen. Alles wordt onderzocht, open/dicht, het rammelt het kraakt, het kan kapot. Het NEE mag niet! klinkt dan ook al geregeld. Spelletjes spelen als kiekeboe, er komt en muisje aan gelopen, op zijn buik kriebelen zijn niet meer spannend. Felix houdt van muziek, als we Afrikaanse MTV (gospel) opzetten wordt hij helemaal blij en begint te wiebelen, te klappen en te stralen. Het is bijzonder voor ons om te zien hoe snel hij veranderd en zich ontwikkelt. Voor Stijn en Floris is Felix al echt hun broertje ze spelen graag met hem, zijn trots als Felix iets nieuws kan en komen al voor Felix op, als hij iets doet wat niet mag. Dan horen we,‘och mam hij is nog maar een baby’!

3 opmerkingen:

  1. Hallo Edo en Jessica,

    wij leven allemaal erg met jullie mee. Fijn om jullie weblog dus te kunnen lezen. Gisteren is de wachtgroep weer bij elkaar gekomen. Goed om te constateren dat iedereen 'compleet' is. Zodra jullie terug zijn willen we met zijn allen bij elkaar komen (overdag), zodat iedereen alle aanwinsten kan aanschouwen (... en jullie verhalen persoonlijk kunnen horen)

    groetjes Ernst en Anky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo allemaal,

    even weer een reactie vanuit Terborg. We lezen met ontzettend veel plezier jullie verslagen en bekijken de leuke foto's. Het is goed te lezen dat het allemaal goed gaat met jullie. Ieder heeft zijn plekje gevonden in de nieuwe situatie en dat in zo'n korte tijd.
    Het allerbeste en tot horens.

    groetjes, Theo, Martijn en Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Gieskes,
    wat fantastische mooie foto's!Kunnen wij ook een ietsiepietsie zien van al het moois wat jullie daar meemaken. Wauw...wat zullen Stijn, Floris en Felix genieten. Jullie natuurlijk ook, maar voor afrikagangers als jullie is dit natuurlijk al bekend. Benieuwd naar het volgende verhaal. Groeten Carolien en Robert

    BeantwoordenVerwijderen