vrijdag 7 mei 2010

Koninginnedag en nog meer afleiding

De afgelopen week stond in het teken van wat afleiding om het wachten tot de rechtzaak wat aangenamer te maken. Ook in Nairobi is de verjaardag van onze koningin gevierd. Op 30 april was er een receptie in de tuin van residentie van de Nederlandse ambassadrice. Na de formele praatjes en het zingen van het Wilhelmus vloeide de drank rijkelijk en werden de magen gevuld met bitterballen en frikadellen. Helaas mochten de kinderen op dit traditionele familiefeest niet komen, maar zij kwamen de volgende dag op de Nederlandse School voldoende aan hun trekken. Daar was de compound omgetoverd in het Vondelpark en mocht iedereen op de vrijmarkt zijn of haar ‘oude’ troep verkopen. Stijn had bedacht om snoepsatés te verkopen.


Een vorstelijk stel

Samen met Floris waren de prikkers met snoep in de ochtend thuis voorbereid en was er een reclamebord gemaakt. Al snel hadden de jongens de goede marketingstrategie te pakken. Floris liep namelijk gillend over de markt “snoep te koop” waarna ieder kind de weg naar het kraampje van Stijn wel wist te vinden. De satés vlogen over de figuurlijke toonbank en de kassa rinkelde. Zoals slimme ondernemers betaamd werd de winst weer snel geïnvesteerd bij de andere kraampjes en werd de tas opnieuw gevuld met speelgoeddieren, boekjes en auto’s.



Het weer in Nairobi paste zich aan de Nederlandse omstandigheden en halverwege de middag viel de regen met bakken uit de lucht. De markt en het grasveld veranderde in modderpoel en iedereen zocht een droog plekje in de tent bij de bar en kinderdisco waar nog gezellig werd geswingd op de klanken van Jan Smit en de Keniaanse safarihit ‘Jambo’.

De volgende dag zijn we met John, Marianne, Quinten en Philip naar Naivasha gereden om daar een paar dagen te logeren in Twiga House. Een prachtig huis aan de oevers van Lake Oloiden. Met de luxe van een kok die voor ons de maaltijden verzorgden, een grote veranda met uitzicht op de nijlpaarden en flamingo’s in het meer, het heerlijke zonnige weer, het zwembad waar we geoefend hebben voor de KK Bommetje en de schapen en apen rondom ons huis vlogen de dagen voorbij en was het oergezellig. ’t Is net vakantie.


Samen aan het ontbijt


Felix en Philip


Quinten en Floris



Terug in Nairobi pakten donkere wolken zich letterlijk en figuurlijk samen. Het regent de laatste tijd veel. Mooie zonnige perioden wisselen zich af met stortbuien. Het voelt soms zelfs koud aan. Figuurlijke donkere wolken ontstonden toen bij terugkomst bleek dat onze rechter is overgeplaatst naar een andere divisie binnen de High Court. Nu dat weer! Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit weer vertraging voor ons kan opleveren. Gelukkig meldde onze advocaat dat de rechter de zaken voor de familie divisie gewoon volgens afspraak afrondt. En inderdaad, John en Marianne staan vandaag volgens planning op de rol voor het tekenen van de adoptieorder van Philip. Dit geeft ons de hoop dat het volgende week ook doorgaat, maar zekerheid hebben we niet. Het wordt weer een spannende week!

4 opmerkingen:

  1. Wat een unieke Koninginnedag ! Heerlijk genoten hebben jullie. We wensen jullie veel succes volgende week. Het einde komt in zich !

    groetjes,

    Léon Debby Ruben Romeo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hulde voor de bescheidenheid in bovenstaand stukje en in de fotokeuze. Ondergetekende heeft namelijk de eer gehad de afgetekende winnaar van het KK Bommetje met een actiefoto van de winnende sprong te verblijden maar die wordt zijn trouwe fans nu onthouden:-)

    Groet, John

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk verhaal en erg leuke foto's. Zo'n kok lijkt mij ook wel wat voor een weekje.
    Wel even schikken dat de rechter is overgeplaatst. Wij duimen voor een goede afloop. Ondertussen vinden Max en Vera het ook wel tijd worden dat Stijn en Floris (en Felix ook wel maar die kennen ze nog niet) weer thuis komen. Laten we hopen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi, Hoi,
    De leuke verhalen nog even aan het genieten want wie weet is het gauw over maar voor jullie dan op na nieuwe avonturen met alle drie kinderen weer terug naar NL. Daar kunnen jullie eigenlijk doorgaan met berichtjes opzetten. Kunnen wij allemaal volgen hoe het met jullie verder gaat. Wij duimen erg vast voor jullie dat het allemaal doorgaat. Wel toppie Stijn en Floris, dat was een leuk idee met de snoepsatées. Er goed bedacht, hoor! We wachten met spanning op de volgende nieuws en hopen op goed nieuws!!!
    Groetjes uit Nuland,
    Uli, Breunis, Sterre, Céline en Lotte

    BeantwoordenVerwijderen