vrijdag 30 april 2010

Tsavo en Diani Beach

Na alle goedbedoelde adviezen om vooral te blijven genieten hebben we het wachten op het oordeel van de rechter maar onderbroken met een weekje safari en kust. Omdat het merendeel in de familie na 7 maanden wel zin had in wat meer kermis en entertainment hebben we ons een paar dagen laten opsluiten in een beach resort aan de kust bij Mombasa en op de heenweg nog even Tsavo Nationaal Park aan te doen voor een safari.


Tsavo Nationaal Park is het grootste wildpark van Kenia (ongeveer 2/3 van de landoppervlakte van Nederland). Het park is beroemd om de 'rode' olifanten, rood door het stof en vooral om de Tsavo Maneaters. Dit zijn de leeuwen die ruim honderd jaar geleden ca. 130 werkers aan de spoorlijn van Mombasa-Nairobi opgepeuzeld hebben. De leeuwen waren extreem groot en hadden geen manen. Nog steeds hebben de leeuwen in Tsavo weinig manen en zijn ze volgens de overlevering bloeddorstiger dan de leeuwen in andere gebieden, omdat de smaak van mensenbloed nog in hun genen zit. Spannend! De safari was weer erg leuk, erg veel olifanten gezien. Felix zag overal apen, hij wees naar ieder dier en riep ‘aap’. Weer een paar nieuwe dieren, zoals de Oryx en de Gerenuk (girafgazelle) gezien en natuurlijk de nakomelingen van Maneaters zelf.

Wie is nu de enige echte man-eater?


Na Tsavo door naar de kust. De weg loopt door een prachtig landschap en de temperatuur richting kust loopt steeds verder op. De weg zelf wordt druk bereden door vrachtwagens met containers die vanuit de havenstad Mombasa richting Rwanda en Oeganda gaan. Onderweg was het oppassen geblazen, want vrachtwagens dulden bij het inhalen geen tegenliggers en geven met lichtsignalen aan dat je pas op de plaats moet maken; dat wil zeggen de berm in rijden.


Aan de kust hebben we kennis gemaakt met het massatoerisme; rondom Mombasa liggen de hagelwitte ‘bounty’stranden waar veel Europese toeristen zich vermaken in de vele beachresorts. In ons resort werden we zelfs aangesproken in het Duits, dan weet je wel waar we beland zijn. Bizar is het contrast tussen de weelde in de resorts en de Afrikaanse buitenwereld. Gelukkig is het laagseizoen aan de kust (vanwege de regenperiode) en was het heerlijk rustig op het resort. Vaak hadden we het zwembad alleen en konden we heerlijk genieten van het strand en de sterke branding. Felix vermaakte zich kostelijk in het water en charmeerde iedereen met zijn vrolijke lach, Floris overwon zijn diepwatervrees en smulde van het dagelijkse buffet en Stijn had lol met de andere vakantiegangers tijdens de dagelijkse animatie of speelde een spelletje met de beachboys (verkopers) op het strand. Kortom het gewenste vertier was volop aanwezig. Hoogtepunt was het boottochtje op zee over het koraal. De jongens vonden het fantastisch om door de glazen bodem de fraaie vissen en het koraal te bewonderen. Floris werd verliefd op een zeester en Stijn en Edo hebben nog gesnorkeld, maar na het zien van een zeeslang was het voor Stijn snel over.

Maar aan al dat genieten kwam weer een eind. Terug naar Nairobi hebben we het vliegtuig gepakt en waren met een uurtje weer thuis in Nairobi.




3 opmerkingen:

  1. Hoi Edo, Jessica, Stijn, Floris en Felix,

    Wat hebben jullie heerlijk genoten !! Foto's zijn erg leuk. Leuk ook om de verhalen over Tsavo te lezen. Waar zaten jullie in Diani Beach ? Wij zaten destijds in het Baobab Beach Resort. Wij vonden het ook super genieten; schitterend gewoon. Inderdaad contrasterend met de rest van het land. Nog even, we kijken er naar uit jullie gezellige gezinnetje in Nederland te zien. Wat is Felix voor ons trouwens veranderd, wordt al een echte grote jongen !!

    groetjes,

    Léon Debby Ruben Romeo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om het verhaal van de relax vakantie te lezen. Ik krijg alweer een beetje jaloerse gevoelens. Ik kijk hier nl naar buiten en zie regen en het is koud. Dan zijn witte stranden en lekker warm weer toch betere omstandigheden. We hopen dat dit weekje er tussenuit jullie allemaal weer goed heeft gedaan. Nu maar hopen dat de tijd in Nairobi weer wat sneller gaat. Groeten Nicole en de rest uit Dieren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo Floris blijft zijn liefde voor seastars (starfish) trouw en vindt het volgens mij nog steeds fantastisch met de wilde beesten. Felix is zo te zien naar de kapper geweest en lijkt zijn 'babyvet' al kwijt te raken en Stijn is een echte zwemfanaat aan het worden. En Edo en Jes hebben jullie je ook wel vermaakt. Nog even twee weken doorbrengen in Nairobi, dan weten jullie hopelijk meer. Groeten vanuit een regenachtig Nederland, Carola

    BeantwoordenVerwijderen