zondag 16 mei 2010

"Felix Wahogo Kééés"

“I grant this adoption to be in the best interest of the child Felix Wahogo Kééés”. Dat waren de woorden die onze rechter uitspraak tijdens onze 3e zitting. Ook al had hij moeite met het uitspreken van de mooie achternaam die Felix heeft gekregen, de woorden waren luid en duidelijk en werden bekrachtigd met zijn handtekening. Felix Wahogo Gies is vanaf nu onze zoon en broertje!


Het was weer een enerverende dag. Volgens de court lijst stonden we om 9.00 uur op de rol. Dat betekende vroeg uit de veren, ons weer in het beste pak hijsen en met de taxi naar de rechtbank. Bij de rechtbank bleek na een half uur wachten dat er een fout was gemaakt en dat de zitting was verplaatst naar ’s middags half 3. Zucht, weer met het hele stel naar huis en maar hopen dat dit uitstel geen afstel zou worden. ’s Middags om 2 uur waren we weer paraat bij de rechtbank. Gelukkig hadden we onze rechter al de kamer in zien gaan dus hij was aanwezig! Half 3 meldde de klerk dat hij meer tijd nodig had om zich voor te bereiden, het zou 3 uur worden, pfff. Ze weten het wel spannend te maken. Om 3 uur was het dan zover en las de rechter zijn vonnis voor wat hij op enkele handgeschreven velletjes had uitgewerkt. Veel konden we er niet van verstaan, maar onze namen waren duidelijk, de naam van Felix was duidelijk en de geboortedata klopte ook nog. Dan hebben we het over de juiste personen! Wat hij verder allemaal voorlas kwam wel bekend voor maar had niet altijd betrekking op ons dossier. Hij heeft blijkbaar verschillende dossiers door elkaar gehaald. En dat te bedenken dat je hier te maken hebt met de hoogste rechters van het land! Wetten en regels heb je hier wel maar de uitvoering daarvan is hier bedroevend slecht en langzaam. Afijn, aan het eind volgde de legendarische uitspraak en mochten we de kamer verlaten. Volgens onze advocaat klopte de cruciale onderdelen van zijn uitspraak. Yes, wat een opluchting!

We zijn er nog niet helemaal, maar de terugkeer naar Nederland komt in zicht. Nu moeten de nodige documenten nog worden opgesteld en moet er voor Felix een Keniaans paspoort aangevraagd worden. Daarmee moeten we naar de Nederlandse ambassade om een inreisvisum te regelen waarmee we dan naar Nederland kunnen. Voor het zover is zullen we zeker 3 tot 5 weken verder zijn, maar dan komen we ook echt! Tot die tijd kunnen we nog wat leuke dingen doen en rustig afscheid nemen van Kenia. De spanning is eraf, we slapen weer beter en kunnen nu plannen maken voor onze terugkomst naar Nederland. Heerlijk!

9 opmerkingen:

  1. Soms zegt een foto meer dan 1000 worden, wat een unieke foto !

    groetjes,

    Léon Debby Ruben Romeo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn helemaal blij voor jullie en ja, dat is wel fijn als de spanning vanaf is en jullie beter kunnen slapen. De shirts zijn echt uniek en wij sluiten ons aan, dat een foto meer zegt dan 1000 worden. Maar als jullie naar Nederland komen kunnen jullie die gerust omruilen in orange shirts want dan begint hier de voetbal WM! Veel plezier nog in Kenia en wij zien jullie snel! Onze meiden hebben jullie verhalen trouwens ook met aandacht gevolgt en Céline zei meteen "wou, dan kunnen ze ja op mijn verjaardag komen op 20 juni!" Leuk is dat, toch?
    Uli, Breunis, Sterre, Céline en Lotte

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Edo, Jessica, Stijn, Floris en Felix,

    Wij hebben de weg naar jullie weblog weer eens gevonden en willen jullie nu officieel van harte feliciteren met jullie derde zoon Felix. Fijn dat het nu allemaal geregeld is en dat jullie de terugkomst naar Nederland kunnen gaan voorbereiden. Dat zullen de jongens (en jullie natuurlijk ook) wel fijn vinden. Maar aan de andere kant, als wij (met weemoed) jullie verhalen lezen, dan zal het afscheid ook niet makkelijk zijn. Geniet nog van jullie laatste weken in Kenia en we hopen jullie snel weer te ontmoeten.

    Rob, Wendy, Valery en Aubrey

    PS Wat is Felix enorm veranderd in de tijd dat wij hem niet gezien hebben. Het wordt echt al een heel kereltje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi hoi

    gelukkig is het allemaal goed gegaan en kunnen jullie je gaan voorbereiden op de reis naar huis. wat zijn we blij voor jullie.
    gefeliciteerd en wat een super foto.

    dikke knuffel selma, frank en lucas xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldige t-shirts. Wat zijn wij blij dat het allemaal goed is gegaan. Uit bovenstaand verhaal blijkt maar weer hoe bijzonder het is dat het inderdaad allemaal goed is gegaan. Het aftellen is begonnen en we zijn blij dat jullie weer beter slapen. Ik weet zeker dat de komende weken geweldig gaan worden en dat het afscheid ook wer moeilijk zal zijn! Geniet van deze weken. We zien elkaar snel!
    Groeten Udo, Nicole Max en Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van harte gefeliciteerd, nu nog de laatste loodjes. Wat een unieke foto van de gebroeders Keees.

    hartelijke groeten vanuit Ommen, Arjan, Irene en Elaine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldige foto!
    Richard, Dafne en Maartje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Eindelijk is het dan zover........
    Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje Felix. Geniet lekker van en met elkaar. Nu hopelijk snel terug naar ons koude kikkerlandje.
    Groetjes Sander, Margreet en Imke Nibbeling

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Alllemaal,
    Van Harte Gefeliciteerd met jullie zoon en broertje Felix,ik zit hier helemaal met kippenvel ik vind het zo fijn voor jullie!
    Prachtige foto van de boys een stel om trots op te wezen geniet met elkaar en hopelijk kunnen jullie snel aan de terugreis beginnen.
    Een lieve Groet van Annemiek en de Boys

    BeantwoordenVerwijderen