zondag 7 februari 2010

Succesvolle 1e zitting


Vrijdagochtend was het vroeg op. Iedereen in het nette pak en vervolgens met de taxi naar de High Court in het centrum van Nairobi. Zonder tegenslagen kwamen we bij het gerechtsgebouw aan en moesten we nog 20 minuten buiten de poort wachten. Eenmaal binnen was het wachten op de personen die bij onze zaak moesten zijn. Dit duurde vrij lang, de rechter was al begonnen met de eerste zaak en onze zenuwen namen toe. Gelukkig waren ze vlak voor negen uur toch allemaal binnen. Iedereen stond namelijk in een flinke file in de stad. De president van Kenia (Kibaki) ging op pad en dan worden de wegen in Nairobi volledig afgezet, waardoor het autoverkeer in de stad helemaal stil komt te staan. Voor de volgende zitting zullen we zijn agenda eens opvragen.

Afijn, iedereen was er en mochten we in de gang van het gerechtsgebouw wachten. Het was er hectisch en druk, een geboeide man kwam voorbij en werd in het kamertje naast de onze binnen gelaten. Euhhh, we zitten toch wel bij familiezaken? Maar al snel waren we aan de beurt. In de kamer van de rechter mochten wij plaatsnemen op de tweede rij achter de Guardian, advocaat en maatschappelijk werker van CWSK. Het was er warm en terwijl wij behoorlijk last hadden van plakoksels zat de rechter met een wollen trui onder zijn pak onderuitgezakt achter zijn bureau. Onze advocaat nam het voortouw, waarna de rechter wat murmelde en wat vragen stelde aan de andere aanwezigen. Ons werd niks gevraagd, ik vraag me af of de rechter ons überhaupt heeft gezien. Floris en Stijn waren diep onder de indruk, terwijl Felix ontdekte dat je door te slaan op een stalen dossierkast flink herrie kunt maken. Uiteindelijk zei de rechter zoiets als “Guardian is approved”, waarna iedereen opstond en de kamer uitliep. De hele zitting duurde hooguit 10 minuten. Op de gang werd ons pas echt duidelijk dat het goed was verlopen. Wat een opluchting! Ook voor John en Marianne was er goed nieuws en was de Guardian voor Philip goedgekeurd. Ook waren er nog 3 Nederlandse echtparen waarvoor de 2e zitting goed was verlopen. Zij zijn nu officieel de ouders van hun kind en kunnen zich opmaken voor hun terugkeer naar Nederland. Ze hadden ‘s middags een zeer gezellig feestje georganiseerd.


Na deze succesvolle vrijdag hebben we lekker nagenoten tijdens een weekendje aan het meer van Naivasha. Nu maken we ons op voor de komende week. We moeten namelijk naar de Keniaanse kinderbescherming die ook een rapport over ons en Felix gaan opstellen en de Guardian komt voor de laatste keer op bezoek. Als beiden de rapporten klaar hebben kan alles weer bij de rechtbank worden aangeleverd en dan is het wachten op de tweede en hopelijk finale rechtzaak.

6 opmerkingen:

  1. hoi hoi
    gefeliciteerd met dit geweldige nieuws.
    op naar de volgende stap.

    dikke knuffel selma, frank en lucas xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanuit Ommen van harte gefeliciteerd en nog een fijne tijd gewenst in Kenia.

    groetjes, Arjan, Irene en Elaine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Edo en Jessica, ik heb je nog nooit zo strak in het pak gezien, geweldig. Volgende keer ook nog een strikje voor de jongens!
    Van harte gefeliciteerd met deze stap.
    groetjes, Jaap.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Strak in het pak (schoon)zus en zwager ! Logisch dat de rechter jullie door liet ?! Nogmaals gefeliciteerd.

    groetjes,

    Léon en Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn dat dit met succes is verlopen. Is dat je trouwpak niet? Ziet er stak uit! Geniet nog ff en kom zo snel mogelijk met de hele familie lekker naar huis!
    Groeten van Carolien uut Diem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik heb de trouwfoto's erbij gepakt maar zo te zien was dat pak wat donkerder van kleur. Maakt niet uit maar het staat je inderdaad goed Edo.
    Weer een stapje richting huis.

    groetjes, Theo,Annie en Martijn

    BeantwoordenVerwijderen