dinsdag 13 april 2010

Nairobi door een andere bril

Jammer, twee leuke weken bezoek van (o)pa en (o)ma zitten er weer op. En wat hebben we veel gedaan en gezien en nu voor ons weer eens door een andere bril. De eerste week gingen Stijn en Floris nog naar school en hadden allerlei feestjes en thema afsluitingen. Ze vonden het natuurlijk erg stoer dat niet alleen hun vader en moeder kwamen kijken maar ook opa en oma. De tweede week hebben we wat meer van Nairobi en omgeving bekeken.




Vooral de grote kloof tussen arm en rijk is indrukwekkend. De rijken leven in afgeschermde luxe compounds terwijl direct op straat iemand uit de sloppenwijk in een klein marktkraampje probeert zijn geld van ca 2 dollar per dag te verdienen. De grote luxe winkelcentra met op de hoek de markt waar onze kleren uit de zak van Max worden verkocht. Bij het ophalen van een kinderfeestje van Floris nog even lekker een wijntje drinken bij het zwembad van het feestvarken om vervolgens door een drukke sloppenwijk terug naar huis te rijden. De tegenstellingen in Kenia zijn groot en je wordt er dagelijks mee geconfronteerd, voor ons al een vertrouwd beeld, maar met gasten uit Nederland sta je er weer meer bij stil.





Natuurlijk mocht een bezoek aan de prachtige natuur en wilde dieren niet ontbreken. Tijdens een dagje safari in Nairobi National Park waren de dieren door het hoge gras moeilijk te spotten, maar bavianen die eten uit andermans auto jatten is zeer vermakelijk.



De familie is gek op bootje varen dus stond ook Lake Naivasha op het programma.
(O)pa en (o)ma waren in eerste instantie niet gerust op de degelijkheid van de aanlegsteiger maar de boottocht was prachtig. Geen drukke pleziervaart zoals op het Sneekermeer, alleen ons bootje, de nijlpaarden, pelikanen en de visarend die met prachtige duik zijn gebruikelijke show weggaf. De wandeltocht tussen de giraffen, zebra’s en gnoes op Cresent Island, een kraterrand in het meer, was fraai. En een ding is zeker, nooit meer zullen we klagen over de kwaliteit van de aanlegsteigers in de Friese Meren.




De vakantie in Nairobi eindigde met souvenirs jacht bij Village Market, waar we door de dikke schnitzel met Weissbier ons even in Oostenrijk waande. En een laatste bezoek down town, waar je ziet en voelt dat je in een stad bent met 4 miljoen mensen. Heerlijk mensen kijken op het busstation waar de matatu busjes als gekken om klanten schreeuwen, mensen naar binnen sleuren en weg racen.


En natuurlijk afscheid nemen blijft zwaar, voor de kinderen omdat ze opa en oma weer even moeten missen. En voor hun en ons het gevoel van “wij gaan nog niet naar huis nog ….”
Maar wat vinden we het fijn dat we het prachtige land van Felix met al zijn uitersten hebben kunnen delen.

6 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat jullie opa en oma in Kenia hadden; toch heel bijzonder ! Jullie foto's van de Village Market en Karen Blixen Coffee Garden en natuurlijk jullie leuke verhalen halen bij ons weer bijzondere herinneringen op. Hoewel je graag naar huis wilt, geniet vooral nog van het mooie Kenia, nu het nog kan. We hopen dat het zo voorspoedig zal gaan.

    groetjes,

    Léon Debby Ruben Romeo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jamer dat de 2 weken alweer voorbij zijn. 14 mei duurt nog zo lang en met bezoek gaat de tijd waarschijnlijk wel sneller. We hopen dat jullie de komende weken nog lekker kunnen genieten van het samen zijn want zodra je weer terug bent zal je tijd weer deels door anderen ingepikt worden (wat trouwens erg gezellig kan zijn). Groeten Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo jullie hebben weer een hoop ondernomen de afgelopen tijd met de familie. En dan nu weer terug in de dagelijkse bezigheden dat zal wel weer even wennen zijn. Geniet er toch maar een beetje van.Voor je het weet zit je weer in de nederlandse beslommeringen. Groeten, Carola

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat jullie zo genoten hebben van de tijd met opa en oma. Kan me indenken dat je daarna toch weer wat harder terug verlangt naar de dingen die jullie nu nog ff moeten missen. Als het goed is duurt het nu nog maar een paar weekjes, je zult zien dat die tijd voorbijvliegt. Geniet er nog maar van daar, voor je het weet heb je weer Hollandse grond onder de voeten!
    Heel veel liefs,
    Richard, Dafne en Maartje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi, fijn even te lezen hoe het is geweest de afgelopen weken. Ik word er een beetje stil van. Het zal ook fijn zijn jullie weer in nederland te hebben met jullie 5 jes.
    Het is nog maar even.
    Liefs Mieke

    BeantwoordenVerwijderen